söndag 12 februari 2012

Säg bara ett ord!


Bara ett ord från Guds Son räcker. Denne officerare var inte bara en vän till Guds folk och bekant med dess skrifter. Han hade också förstått att applicera profetian om Messias på mannen från Nasaret.

Herren Gud hade många gånger i det gamla förbundets skrifter lovat at besöka sitt folk. Och nu stod han där i mänsklig gestalt i Jesus person.

Vi människor kan kanske förmås att tro om Gud gjorde väldiga uppvisningar, om hela vårt väsen uppfylldes av hans kraft, om det lyste och dånade.

Men officeren förstod att för Guds son räcker ett ord. När Gud i begynnelsen skapade himmel och jord så sade han och det vart han befallde och det stod där. Gud sade. ”Varde ljus” och det vart ljus. Skriften säger: ”Sonen utstrålar Guds härlighet och uppenbarar hans väsen och uppehåller allt genom sitt mäktiga ord.” (Hebr. 1:3)

Det är honom officeren tilltalar:

säg bara ett ord, så blir min tjänare frisk

Varje dag översköljs vi med ord, genom tidningar, TV, radio och alla människor runt omkring oss, och med rätta varnas vi för att tro på och lyssna på allt vi hör. Det är ju bara människor som talar och egentligen kan man inte lita på någon människas ord fullkomligt.

Tänk så tryggt då att när det gäller de eviga och andliga tingen, de saker som rör vår själ och vår frälsning, så behöver vi inte lita på någon människas försäkran, någon människas ord. Vi får gripa tag om och hålla fast vid Guds eget ord, Bibeln.

säg bara ett ord.”

Om vi lyssnar på vårt eget hjärtas röst, samvetet, vad hör vi då? Ja, då hör vi inget annat än att vi är syndare som inte förtjänar något annat Guds straff. Men Gud Ord säger:

Det är ett ord att lita på och värt att på allt sätt tas emot, att Kristus Jesus har kommit till världen för att frälsa syndare.” (1 Tim.1:15)

För vår frälsning får vi lite på att Gud har rätt när han säger att våra synder har burits av Guds Son på korset och sonats genom Han död. I honom är vi förlåtna. Detta får vi lita på, för att Guds Ord, säger så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar