torsdag 9 februari 2012

Avstå från sin rätt, för att tjäna andra

Den som härskar är inte skyldig att tjäna. Den som är herre behöver inte vara underdånig. Men Kristus valde frivilligt att anta en tjänares gestalt då han blev människa.

Ödmjukhet är att avstå från sin rätt. Det var exakt det Kristus gjorde när Han frivilligt avstod från den himmelska gudomliga  härligheten för att trampa vår jord med mänskliga fötter.

"Han som till det yttre var som en människa ödmjukade sig och blev lydig ända till döden - döden på korset."

Det är sådan Han är vår Kristus. Det är därför vi får tro våra synders förlåtelse. Inte för att vi är lydiga, utan för att han var lydig i vårt ställe. Inte för att vi blidkade Gud genom våra goda gärningar, utan för att Han bar dem, hela vägen till korset och straffades för dem, genom döden på korset. Tack vare Jesus Kristus så vet vi att vi är förlåtna och får komma till himmelen. Detta är sann ödmjukhet och kärlek.

Hur ska vi bli verkligt ödmjuka och kärleksfulla, så att vi sätter andra högre än oss själva? Hur ska vi kunna vara så till sinnes som Kristus Jesus var?

Se på Jesus. När vi lär känna Guds kärlek till oss i Kristus Jesus. När vi förstår att Gud älskat oss helt oförtjänt, då händer något helt nytt. Då tänds en låga i våra hjärtan. Hur skall vi kunna annat än älska, när vi förstår att vi älskade i Kristus?

"Vi älskar därför att han först har älskat oss."( 1Joh. 4:19)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar