måndag 23 maj 2011

Vad man ska tro


Till den synderska som i det sjunde kapitlet hos Lukas tvättar hans fötter med sina tårar, av ånger och tro, till henne säger Jesus :

"Din tro har frälst dig. Gå i frid." (Luk. 7: 50)

På samma sätt berättar Lukas i det åttonde kapitlet om en blödarsjuk kvinna som rörde vid Jesu mantel och blev botad. Också till henne säger Jesus:

Min dotter, din tro har frälst dig. Gå i frid." (Luk. 8: 48)

Vad är det vi ska tro för att vi ska bli frälsta som alla människor i Bibeln som trodde blev frälsta. Vi ska tro att Jesus är den Bibeln säger att han är.

Bibeln säger att Jesus kom till världen för sona vår synd och friköpa oss från vår skuld. Det gjorde han genom att dö på korset och uppstå på den tredje dagen ur graven.

Bibeln säger:

”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.  Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. ” (Joh 3:16,  17)

När vi tro att Jesus offrats för våra synder så blir vi frälsta genom vår tro på honom. Men vi ska också tro att Jesus är Gud och Guds Son.

Lukas berättar att den tionde spetälske:

”föll ner för Jesu fötter och tackade honom”

Och Jesus säger:

Har verkligen ingen vänt tillbaka för att prisa Gud utom den här främlingen?”

Han säger inte: ”tacka Gud och tacka inte mig.” Varför? Därför att Jesus är Gud som blev människa.

Här skiljer sig Jesus från berättelsen om Naaman. När Naaman vänder tillbaka för att överlämna en gåva till Elisa så vägrar Elisa ta emot gåvan, eftersom det är Gud som ska ha äran. Men Elisa var en vanlig människa, men när man tackar Jesus, så tackar man Gud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar