måndag 30 maj 2011

Hjärtat hos Kristus?

där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara.”

Vart har du och jag våra hjärtan någonstans? Är de begravda i den här världen där allt förgår, eller har vi placerat dem på ett säkrare ställe?

Det berättas om missionären och upptäcktsresande David Livingstone, att hans kropp efter hans död skickades hem till England, men hans hjärta begravdes i Afrika, som han älskade. Har vi våra hjärtan begravda i våra ägodelar, våra pengar, våra intressen eller vår karriär? Eller har finns vårt hjärta i himlen? Aposteln Petrus skriver:

Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader. I sin stora barmhärtighet har han genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda fött oss på nytt till ett levande hopp, till ett arv som aldrig kan förstöras, fläckas eller vissna och som är förvarat åt er i himlen.” (1Petr. 1:3 - 4)

Kristendomen predikar ingen moralism, som säger att beroende på hur vi handlar så får vi rätt ställt med Gud. Kristendomen börjar med hjärtat och säger att där vårt hjärta är, där är vi. Om vårt hjärta finns hos Gud, så blir också våra handlingar därefter. Om vi tror på våra synders förlåtelse genom Kristus, så kommer vi att vilja leva efter Guds vilja. Det är alltså inte tvärtom, att vi får det rätt med Gud om vi lever rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar