lördag 28 maj 2011

Den verkliga skatten


Vi har  talat om att våra saker inte följer med oss efter livet. Det är inte ens säkert vi får behålla sakerna i det här livet. Kristus tar upp hur förgängliga ting är.

rost och mal förstör och där tjuvar bryter sig in och stjäl”

Vi kanske kan tillägga: bröd ruttnar, kläder slits ut, hus raseras och faller ihop. Vänner sviker och lämnar, anställningar upphör.

Kristus säger idag:

Samla er skatter i himlen, där varken rost eller mal förstör och där inga tjuvar bryter sig in och stjäl.”


Den största skatten för ett Guds barn är vissheten om syndernas förlåtelse. Vad betyder vissheten om syndernas förlåtelse? Den betyder att du och jag kan vara säkra på att alla de fel, vi begått mot Gud och vår nästa är förlåtna. Hur kan vi veta det? Svaret är att vi vet att vår synd är förlåten därför att Kristus offrades på korset i vårt ställe. Vi var skyldiga, men Kristus som var oskyldig, erbjöd sig att lida vårt straff i vårt ställe. Han sonade våra synder, betalde vår skuld, köpte oss fria genom att dö på ett kors.

Och är våra synder förlåtna, då är det ingenting som skiljer oss från Gud, då vet vi att vi har evigt liv och får komma till Gud efter vår död. Vi har frid med Gud. Det betyder att det inte råder någon ovänskap mellan Gud och oss. Han kommer inte att döma oss eller straffa oss. Tvärtom är Jesu död på korset ett uttryck för att han älskar oss. Gud älskade oss så mycket att han offrade sin enfödde Son.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar