söndag 5 december 2010

Var Andreas!


”Var bor du?”, det är kanske ungefär ett sånt där tafatt yttrande som när barn kommer hem till en främling och får syn på ett fat med kakor och frågar: ”Vart har du fått tag i de där kakorna?” , när den verkliga frågan egentligen är: ”Kan jag få smaka en kaka?”.

Genom att säga: Var bor du?, så ger de Jesus chansen att ta initiativ till att bjuda dem hem på ett samtal.

Han sade till dem: "Kom och se!" Då gick de med honom och såg var han bodde och stannade hos honom den dagen.”

Det var verkligen en lyckträff. De fick möjlighet att samtala med Jesus en hel dag. Och av textens fortsättning så förstår vi att de fick svar på sina frågor, blev övertygade Jesu lärjungar.
 
Texten fortsätter:

Andreas, Simon Petrus bror, var en av de två som hade hört vad Johannes sade och som hade följt Jesus.  Han fann först sin bror Simon och sade till honom: "Vi har funnit Messias" - det betyder Kristus.  Och han förde honom till Jesus.”

Det första Andras gör efter att ha kommit till tro på Kristus är att leta rätt på sin bror. På en dag blev han evangelist. Han förde folk till Jesus. Han hade upptäckt att han nu ägde något som också andra behöver. Att lära känna Jesus Kristus bör ha den effekten på oss alla. Du bara vill av allt ditt hjärta att berätta för alla andra om honom. Du vill att andra skall uppleva samma frid med Gud och glädje i den helige Ande som du själv upplevt.

Så var börjar Andreas? Han börjar med dem som står honom närmast: familj och vänner. Vi behöver nå ut till dem som vi står i nära relation till, släkt och vänner, arbetskamrater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar