torsdag 9 december 2010

Han har kommit !


Jesus säger:

jag har kommit”

I dessa ord vilar hela hans uppdrag. Dessa ord innehåller också en stor tröst.

Nu har han kommit som lagen och profeterna talat om. Det skall vi vara glada över. 

Han har kommit som var utlovad ända från syndafallets dag. Vi skall vara glada, därför att om han inte kommit så hade det varit slut med oss människor. Gud hade skapat oss och gett oss allt. Men vi hade brutit mot hans heliga lag när Adam föll i synd. Vi hade blivit tvärtemot allt vad Gud hade velat. Vi hade uppfyllts av hat när Gud ville se kärlek, vi hade blivit uppfyllda av girighet när Gud ville se givmildhet. Vi hade blivit uppfyllda av ond begärelse när Gud ville se renhet.

Och vi kunde inte frälsa oss själva. Vi kunde inte lyda Guds lag, för att vi förstört våra förutsättningar. Vi kunde inte komma till Gud på lydnadens väg, på renhetens väg, på självuppoffrandets väg.

Våra samveten dömde oss, Guds lag dömde oss. Det är inte så som folk säger :att allt blir bra om vi bara följde våra hjärtan. När vi gör det så kastar vi oss i evig fördömelse, i evig olycka.

Jesus säger så trösterikt till oss idag:

jag har kommit”

Det är detta vi skall glädja oss över. Han har kommit som i Skriften säger:

”Se, jag har kommit, Gud, för att göra din vilja.” (Hebr.10:7)

Om vi verkligen förstår varför han kommer så rycker vi inte bara på axlarna och säger: ”Jaså, han har kommit”. Då gör det oss glada och överlyckliga. Han har ju nämligen kommit för vår skull. Han har kommit för att återlösa oss, friköpa oss från alla våra synder och all vår skuld, med sitt eget blod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar