lördag 11 december 2010

Allt går i fullbordan


Jesus säger till sina lärjungar efter uppståndelsen:

Allt måste uppfyllas som är skrivet om mig i Mose lag, hos profeterna och i psalmerna."  Sedan öppnade han deras sinnen, så att de förstod Skrifterna. Och han sade till dem: "Det står skrivet att Messias skall lida och på tredje dagen uppstå från de döda, och att omvändelse och syndernas förlåtelse skall predikas i hans namn för alla folk, med början i Jerusalem.” (Luk. 24:44 – 47)

Skrifterna säger att Messias skall lida och dö, att han ska uppstå och att omvändelse och synderna förlåtelse skall predikas för alla folk med början av Jerusalem.

Allt ska få i fullbordan från Jesus människoblivande tills riket fullkomnas när det eviga riket kommer och domen och uppståndelsen sker.

Han säger idag:

Amen säger jag er: Innan himmel och jord förgår, skall inte en enda bokstav, inte en prick i lagen förgå, förrän allt har skett.”

Han kom för att fullborda, och han fullbordar än idag när omvändelse och syndernas förlåtelse predikas i hans namn, här hos oss idag.

Inte en prick eller ett streck skall förgå förrän allt är fullbordat. När det Guds himmelrike kommer, när himmel och jord förgår, då har allt som lagen och profeterna tala om gått i uppfyllelse. Då har alla de barn som Gud tänkt för sitt rike samlats in. Då har Guds evangelium förkunnats. Då stängs dörren. Men idag, här och nu förkunnar vi: Jesus har kommit, han som utlovats i tusentals år. Han har kommit för dig och mig, han har köpt oss fria och han manar oss att omvända oss och tro på syndernas förlåtelse i hans namn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar