tisdag 14 december 2010

På grund av tron vill vi lyda Guds Lag

Men om vi inte kan lyda Guds lag och om Kristus uppfyllt den i vårt ställe, behöver vi den då?

Det faktum att vi är förlåtna betyder inte att vi älskar mindre eller är mindre lydiga Guds vilja, utan tvärtom. När vi nu inser att Gud älskar oss så vill vi lyda Guds vilja ännu mer. Av tacksamhet för allt han gjort för oss så vill vi inte bryta mot Guds bud.

Paulus skriver:

Vi hävdar att människan förklaras rättfärdig genom tro, utan laggärningar. Eller är Gud endast judarnas Gud? Är han inte också hedningarnas? Jo, också hedningarnas, lika säkert som Gud är en, han som förklarar den omskurne rättfärdig av tro och den oomskurne genom tro.  Sätter vi då lagen ur kraft genom tron? Nej, inte alls! Vi upprätthåller lagen.” (Rom. 3:28 - 31)

Vi upprätthåller lagen genom att inse att lagens uppgift var att visa att vi var syndare som behövde nåd och för att visa hur vi kan lyda Gud i tacksamhet över syndernas förlåtelse genom Kristus.

Idag säger Kristus:

”Den som därför upphäver ett av dessa minsta bud och lär människorna så, han skall kallas den minste i himmelriket. Men den som håller dem och lär människorna dem, han skall kallas stor i himmelriket.”

Vi visar vår kärlek till Gud, och vår tacksamhet för att vi är förlåtna genom att lyda hans bud. Skriften säger:

När vi älskar Gud och håller hans bud, då vet vi att vi älskar Guds barn. Detta är kärleken till Gud: att vi håller hans bud. Och hans bud är inte tunga. Ty allt som är fött av Gud besegrar världen, och detta är den seger som har besegrat världen: vår tro. Vem kan besegra världen utom den som tror att Jesus är Guds Son?” (1Joh. 5:2 -5)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar