lördag 18 december 2010

Guds Ord består oavsett vad världsandan säger

Människors idéer kommer och går; teorier, ideal, funderingar, moraliska ideal. Men Guds Ord, den sanning som Gud gett oss i den heliga Skrift består.

Därför kommer vi fortfarande lära att äktenskapet mellan man och kvinna är heligt, och instiftat av Gud. Man får inte ha sex före äktenskapet, det är fel att bryta ett äktenskap.

Det spelar ingen roll om mer än halva av Sveriges befolkning tankar hem upphovsrättskyddad musik från Internet. Det är fortfarande ett brott mot det sjunde budet att stjäla. Det är fortfarande så att man skall lyda överheten. Det spelar ingen roll om du åker på en väg utan fartkamera och att ingen polis ser dig. Det är fortfarande synd att bryta mot lagen.

”Tro inte att jag har kommit för att upphäva lagen eller profeterna. Jag har inte kommit för att upphäva utan för att fullborda. Amen säger jag er: Innan himmel och jord förgår, skall inte en enda bokstav inte en prick i lagen förgå, förrän allt har skett.”

Guds ord består. Och precis som Kristus förde folket tillbaka till Skriften, precis som Luther förde kyrkan tillbaka till Skriften, så skall vi idag hålla fast vid Skriften. Petrus skriver:

Ni är ju födda på nytt, inte av en förgänglig säd, utan genom en oförgänglig, genom Guds levande ord som består. Ty allt kött är som gräset och all dess härlighet som blomman i gräset. Gräset vissnar bort och blomman faller av, men Herrens ord förblir i evighet.  Det är detta ord som har förkunnats för er.” (1Petr. 1: 23 - 25)  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar