torsdag 16 december 2010

Skriftens lära, inte nymodigheter !


Kristus själv använde Skriften för att övertyga sina lärjungar. När han hade uppstått och mötte lärjungarna på Emmausvägen så läser vi:

han började med Mose och alla profeterna och förklarade för dem vad som var sagt om honom i alla Skrifterna. ” (Luk. 24:27) ”Och de sade till varandra: "Brann inte våra hjärtan när han talade med oss på vägen och öppnade Skrifterna för oss?" (Luk. 24:32)

Kristus kom inte med nya revolutionerande idéer. Allt som han gjorde var redan nedskrivet i den heliga Skrift. Han förtydligade det bara och visade på hur det nya förbundet, som gamla testamentet talade om, skulle se ut.

Han förde dem tillbaka till den heliga Skrift, som fariseerna och de skriftlärde hade fört folket ifrån. Han vända sig inte emot Skriften, utan stadfäste dem i Skriften.

Ingemar Furberg sade ofta att man skulle reagera om prästen predikade något nytt, inte om han predikade vad man alltid predikat.

Idag är det inne att komma med nya idéer.

Jesus sade:

”Tro inte att jag har kommit för att upphäva lagen eller profeterna. Jag har inte kommit för att upphäva utan för att fullborda. Amen säger jag er: Innan himmel och jord förgår, skall inte en enda bokstav inte en prick i lagen förgå, förrän allt har skett.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar