tisdag 7 december 2010

Jesus stod för bibeltrohet

Jesus kritiserar inte Bibeln, utan hänvisar till den.

Några exempel.

Matt. 19:3 – 5 ”Några fariseer kom fram till honom och ville snärja honom och sade: ’Är det tillåtet att skilja sig från sin hustru av någon anledning?’ Han svarade: ’Har ni inte läst att Skaparen från begynnelsen gjorde dem till man och kvinna och sade: Därför skall en man lämna sin far och mor och hålla sig till sin hustru, och de två skall vara ett kött?’”


Matt. 22:31, 32 ”Men när det gäller de dödas uppståndelse, har ni inte läst vad Gud har sagt till er: Jag är Abrahams Gud och Isaks Gud och Jakobs Gud? Han är inte en Gud för döda utan för levande?”

När han frestas, så hänvisar han alltid till att ”det står skrivet”.

Vill man följa Jesus, så vill man också vara trogen honom som säger:

Skriften kan inte göras om intet” (Joh.10:35)

I dagens text säger han:

Tro inte att jag har kommit för att upphäva lagen eller profeterna.”

Jesus kom inte för att lyfta GT åt sidan eller ta bort det. Många kristna idag har svårt för det gamla förbundet skrifter, förmodligen för att man har för dåliga kunskaper om det. Men denna del av Bibeln var den första kyrkans Bibel innan hela kanon var fullbordad, den var Jesu Bibel och om man läser NT så ser man hur ofta GT citeras och används. GT är viktig. Här finner vi många dyrbara nådelöften från Gud. Här finner man mer än 400 olika profetior om Jesus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar