måndag 17 december 2012

Vänd dig om!


Tiden är fullbordad, Guds tid, Kristus har kommit och han säger till dig och mig: ”Guds rike är nu här. Omvänd er och tro evangelium!”

Det har skrivits långa utläggningar om omvändelsens innebörd. Men omvänd er, betyder precis vad orden säger. Vänd om! Snurra runt ett halvt varv. Ni är på väg åt fel håll. Vänd om.

Människan har alltsedan Adam bröt mot Guds lag i Eden varit på väg åt fel håll. Synden, skulden och otron för människan inte till Gud, utan bort från Gud. Den skiljer henne från sin Skapare. Att människor tycker att Gud känns frånvarande, att han känns långt borta och främmande, beror inte på att Han är det, utan på att vi distanserat oss från honom. Han har varit hos oss hela tiden, bakom ryggen som en förälder som jagar efter sitt barn som rymt hemifrån.

Gud säger genom profeten Jesaja:

Hela dagen har jag räckt ut mina händer mot ett trotsigt folk, som vandrar på den väg som inte är god, som följer sina egna tankar.” (Jes. 65: 2)

Om Gud inte brydde sig om oss hade han inte sträckt ut sina händer till oss, han hade inte talat till oss genom profeterna och apostlarna och inte sänt sin enfödde Son. Men nu har han gjort det, för att han älskar oss, och han säger idag till oss:

Guds rike är nu här. Omvänd er och tro evangelium!”

Att omvända sig och tro evangelium är att tro sina syndernas förlåtelse i Kristus Jesus.

"Hos ingen annan finns frälsningen. Inte heller finns det under himlen något annat namn, som givits åt människor, genom vilket vi blir frälsta." (
Apg 4: 12)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar