tisdag 18 december 2012

I rätt tid


När Kristus började predika så sade han:

Tiden är fullbordad och Guds rike är nu här”

Gud stämde inte av sin almanacka med vår: ”passar det på måndag klockan 18.00?” Han bara talar om att nu har tiden i Guds plan fallit in. Nu är tiden här. Tiden är fullbordad.

I flera tusen år hade Gud talat om genom sina profeter att han skulle komma. Men han hade aldrig sagt när.

Han hade sagt att Messias skulle vara av kung Davids släkt, att han skulle födas i Betlehem, att han skulle göra under och tecken. Och nu säger han: ”Tiden är fullbordad!” Tiden har runnit ut.

Guds rike är nu här.

Gud hade lovat en ättling på kung Davids tron, nu har kungen kommit. Det är honom vi firar i  advent.

Kristus har kommit. Guds Son blev människa. Vilken glädje!

2 kommentarer:

  1. Det är verkligen ett tecken på kärlek när Gud är villig att komma in i sin skapelse som människa och vara det sista offerlammet för att våra synder skall bli förlåtna ifall vi sätter vår tilltro och vårt hopp på Honom. :) Vi har en Gud som bryr sig om sin skapelse. Vilken fröjd detta är. Det är glädjande att veta att Gud utlovar evigt liv till alla som är villiga att förena sig med sin skapare och lyda Honom.

    Att lyda Guds befallningar borde därför inte vara en svårighet ifall Gud utlovar oss något sådant fantastiskt. Alla har självklart en fri vilja men den fria viljan bör användas med sunt förnuft. Samma sak gäller i ett rättssamhälle där det också finns en lag. :) Man har två val. Man kan antingen följa lagen, eller så kan man bryta den. Men att kunna och vara tillåten att göra detta är det en viss skillnad på. Gud vill inte att vi skall vara robotar utan fri vilja. Vi tillåts inte att bryta Guds lag. Men vi har fri vilja att tänka och handla fritt. Gud vill inte att vi skall vara sinneslösa robotar. Vi måste välja. Följer man lagen har man inget att frukta. Men bryter man mot den bör man veta att ett lagbrott har konsekvenser. Men konsekvenserna kommer inte förrän en rättvis domare kan döma på ett rättvist sätt för vårt eget bästa. Samma sak gäller Svea Rikes lag. Den lyder man. Annars betraktas man av rättsväsendet som kriminell.

    Bibeln säger att vi alla har syndat. Den som förnekar detta är en lögnare. Vi alla bär på skuld och ansvar vilka vi än är. Vi kan betrakta oss som goda i våra egna ögon. Men hur många har egentligen inte brutit mot Guds lag någon gång? Vi alla har exempelvis ljugit för någon, någon gång. Vi är alla skyldiga och förtjänar ett straff eftersom vi alla har syndat. Men Gud är så kärleksfull att han är villig att ta på sig straffet själv bara ifall vi är villiga att komma till honom och sätta vår tillit till honom. :) Vi blir självklart förlåtna genom Jesus Kristus. Evigt liv är en gåva som Gud ger till oss gratis ifall vi är beredda att följa Honom och omvända oss.

    Oj vad lång denna kommentaren blev. :P Hursomhelst. Jag tycker att detta var ett trevligt inlägg.

    Ha det fint. Kristi frid, Amen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi är syndare frälsta av nåd för Kristi skull. Klart vi är ansvariga för våra handlingar. Om detta med fri vilja har jag skrivit några rader här: http://betrakt.blogspot.se/2012/03/inte-en-mojlighet-utan-en-fardig-gava.html

      Radera