onsdag 23 november 2011

Hur ska vi lyssna?


Jesus säger :

”Ge akt på vad ni hör!”

Det betyder inte bara att se upp med det vi inte ska höra, det betyder också att begrunda när vi hör Guds Ord, när det förkunnas rent och klart.

·      Låt oss lyssna uppmärksamt. Vi läser i 2:a Mosebok: ”om du uppmärksamt lyssnar till hans röst och gör allt vad jag säger, skall jag bli en fiende till dina fiender och en ovän till dina ovänner.” (2 Mos. 23:22)
·      Låt oss lyssna så att vi förstår att Guds ord riktar sig oss personligen, precis som profeten Samuel när prästen Eli sade åt honom att säga till Gud: ”Tala, Herre, din tjänare hör”.
·      Låt oss lyssna så att vi begrundar i våra hjärtan det Gud säger till oss. Det står två gånger om Maria att hon bevarade i sitt hjärta vad Gud hade sagt (Luk. 2:19, 51). Detta trots att hon inte alltid förstod hur allt hängde samman.
·      När vi begrundar Ordet, låt oss be att Ordet öppnar en dörr i våra hjärtan. Vi vet att Gud kan göra det eftersom Paulus uppmanade församlingarna att be att en dörr öppnades för Ordet när han predikade (Kol 4:3). Vi vet också att Gud gjorde det (Apg. 14:27, 1 Kor 16:9, 2 Kor. 2:12).

Låt oss höra Guds Ord, höra det ofta, höra det med tacksamhet, med glädje, med längtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar