måndag 21 november 2011

Ge akt på vad ni hör!


Hör, du som har öron att höra med!"

Över oss sköljer varje dag mängder av ord. Och också kristna kan smutsas ner av tal som inte är nyttigt att höra. Mycket som kallas kristet har ingenting alls med sann kristen tro att göra. Därför säger Kristus med allvar till oss:

Ge akt på vad ni hör! Med det mått som ni mäter med skall det mätas upp åt er, och ännu mer skall ni få. Ty den som har skall få, och den som inte har, från honom skall tas också det han har.”

Ge akt på vad ni hör, säger Kristus. Låt oss inte lyssna på vad för skräp som helst.

Och det vi lyssnar på, när det kommer från Gud, låt oss lyssna och bevara det i våra hjärtan.

I många kyrkor predikas den fria viljans evangelium, inte nådens evangelium. I många sammanhang hyllar man människans rätt att själv tolka och bortförklara allt som är besvärligt i Guds Ord, man tror att frälsningen är ett samarbete mellan människa och Gud, inte en fri gåva av nåd.

Det är synd om människor som är fångna i dessa sammanhang. Låt oss räcka dem nådens evangelium, budskapet om vår Frälsare Jesus Kristus. Men vi skall aldrig tillåta oss att lyssna till och ta åt oss av deras falska läror.

Jesus säger om fårens förhållande till den gode herden:

fåren följer honom, därför att de känner igen hans röst.  Men en främling följer de inte, utan flyr bort från honom, därför att de inte känner igen främlingars röst." (Joh. 10:4 -5)

Paulus skriver:

ge akt på dem som vållar splittring och kan bli er till fall, i strid mot den lära som ni har fått undervisning i. Vänd er bort från dem.” (Rom. 16: 17) 

Jesus säger idag:

”Ge akt på vad ni hör!”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar