fredag 26 augusti 2011

Tron att Jesus är Guds Son besegrar världen


Johannes säger.

"Vem kan besegra världen utom den som tror att Jesus är Guds Son? (1 Joh. 5:5)

Det är tron på Kristus som besegrar världen, tron utan alla gärningar, tron ensam, tron allena. Men det är inte tron på vilken Jesus som helst.  Det är inte bara tron att Jesus har funnits, det är inte tron att Jesus var ett gott föredöme.

Johannes förklarar vad för Jesus vi tror på.

"Vem kan besegra världen utom den som tror att Jesus är Guds Son? Det är han som kom genom vatten och blod, Jesus Kristus, inte bara genom vattnet, utan
 genom vattnet och blodet." (1 Joh.5:6)

Jesus är en människa, men Jesus är inte bara en människa. Den som besegrar världen tror att Jesus är Gud Son. Vi tror att den Jesus som vandrade omkring i Israel, som levde ett fullkomligt liv och dog på korset verkligen är Guds Son. Det betyder att Gud själv blivit människa, Gud själv har antagit människonatur och fötts genom jungfrun Maria. Ingen människa kunde sona för hela världens synd, men eftersom Kristus också var Guds evige Son kunde han ta på sig hela världens synd och straffas i vårt ställe på korset.

Att Guds Son blev människa är inte det ett underbart vittnesbörd om hur Gud älskar oss. Han som skapat oss, han som vi svikit med vår olydnad, han lämnade inte oss i vårt elände, fastän vi förtjänade det , nej, han steg ned till oss, blev som en av oss för att vi skulle få förenas med Gud igen. Kristus segrade åt oss för att vi skulle segra med honom genom tron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar