torsdag 18 augusti 2011

Jesus som sann Gud kunde förlåta synd

Skriften säger:

Den som inte visste av synd, honom har Gud i vårt ställe gjort till synd, för att vi i honom skulle stå rättfärdiga inför Gud.” (2Kor. 5: 21)


våra synder bar han i sin kropp upp på korsets trä, för att vi skulle dö bort från synderna och leva för rättfärdigheten. Och genom hans sår har ni blivit botade.” (1Petr. 2:24)

Därför finns det ingen bättre person än Jesus att höra dessa ord av:

"Var vid gott mod, mitt barn. Dina synder är förlåtna."

Vi läser:

Några skriftlärda tänkte: "Han hädar." Jesus såg deras tankar och sade: "Varför tänker ni så ont i era hjärtan?” (Matt 9: 3, 4)

Här finner vi motsatsen till de fem männen, de fyra som bar båren och den femte som låg på båren, några skriftlärde, trodde inte. De menade att Jesus hädade.

De trodde inte Jesus kunde hela eller förlåta synd, därför att de inte trodde att Jesus är och var sann Gud och sann människa. Jesus visar i dagens text att han är den sanne Guden, dels genom att han ser deras tankar och dels genom att han botar den sjuke.

Jesus såg deras tankar och sade: "Varför tänker ni så ont i era hjärtan? Vilket är lättast att säga: Dina synder är förlåtna, eller att säga: Stig upp och gå? Men ni skall veta att Människosonen har makt här på jorden att förlåta synder." Sedan sade han till den lame: "Stig upp, ta din bädd och gå hem!" Då steg mannen upp och gick hem.” (Matt 9: 4 - 7)

Jesus som sann Gud och sann människa hade makten både att göra den lame frisk och att förlåta synder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar