onsdag 24 augusti 2011

En tro som besegrar världen

"Jag har övervunnit världen" (Joh. 6:33), säger Kristus i Johannesevangeliet.


Hur kan vi då få  av del av hans seger, så att vi en gång kan få stå rättfärdiga, skuldfria och heliga inför Gud?

Skriften säger.

"Alltså: liksom en endas (d.v.s. Adams) fall ledde till  fördömelse för alla  människor, så har en endas (d.v.s. Kristi) rättfärdighet för alla människor lett till en frikännande dom som leder till liv. Liksom de många stod som syndare på grund av en enda människas (d.v.s. Adams) olydnad, så skulle också de många stå som rättfärdiga på grund av den endes (d.v.s. Kristi) lydnad (Rom 5:18,19)

Vi får tillräkna oss Kristi rättfärdighet, hans fullkomliga liv, som vår rättfärdighet inför Gud. Vi får ikläda oss hans helighet som en ren och vit skrud, som gör att Gud  ser oss som rättfärdiga inför honom. Hans rättfärdighet tillräknas oss och genom tron äger vi den som vår egen.
  
Så medan Kristus säger: "Jag har övervunnit världen" så kan vi säga: "detta är den seger som har besegrat världen : vår tro."

Tron på honom förenar oss med Hans seger. Ja, han tog med sig våra synder, våra överträdelser, våra brott mot Guds heliga lag och straffades i vårt ställe på korset.

Tror vi på detta, litar vi på att det är vårt, förtröstar vi på Kristus Jesus, är vi döpta till honom, ja, då är vi födda på nytt, och då gäller orden oss:

 "allt som är fött av Gud besegrar världen, och detta är den seger som har besegrat världen: vår tro"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar