söndag 3 april 2011

När evangeliet inte går in


Har vi inte alla ibland tänkt på varför det är så svårt att få människor av den här världen att tro och förstå evangelium? För oss som tror på Kristus är förtröstan på Honom och den glädje man äger i evangelium så stor att vi gärna vill dela med oss av den till de människor vi har runt omkring oss.

Och ibland gör vi det, även fast vi är medvetna om att vi borde göra det oftare. Jag tror det är en del av oss här som delar erfarenheten av att sitta tillsammans med någon och försöka förmedla evangeliet. Man anstränger sig för att använda klara och tydliga ord, förklarar hur Gud är helig och hur vi alla är syndare, som förtjänar Guds vrede.  Sedan fortsätter man att berätta om hur Gud sänt sin Son för att friköpa människan från synden och skulden och skänka henne förlåtelse och rättfärdighet. Man förklarar att Gud tar emot syndare av nåd för Kristi skull, att var och en får tro sina synders förlåtelse i och genom Kristus. Kanske använder man någon bild för att visa hur Kristus byter börda med oss, och tar den upp på korset. Och så frågar man titt som tätt den man talar med om han eller hon förstått.

Man kanske nästan tror att den person man talar med kommer att bli en kristen, och då säger personen: ”Jag tror att jag inte är tillräckligt god för att bli en kristen.” Inget man sagt hade gått fram. Personen talade svenska, personen var normalbegåvad, man förklarade alla ord man använde, men ändå går det liksom inte in, att detta med att vara kristen inte handlar om vad vi gör, utan vad Jesus gjort. Och även om man fick personen att upprepa just detta, så hade han eller hon ändå inte omfattat det med sitt hjärta.

1 kommentar:

  1. få hittar Jesu smala väg. jag har aldrig träffat nån tyvärr

    SvaraRadera