tisdag 19 april 2011

Du ska vara felfri och perfekt !


Du skall älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela din kraft och av hela ditt förstånd, och din nästa som dig själv." (Luk. 10: 27)

Kräver inte Gud att vi ska vara fullkomliga om han förväntar sig att vi ska älska Honom och vår medmänniska med hela vårt hjärta?

Ja, det är faktiskt vad han gör!

Kristus fortsätter:

”Var alltså fullkomliga, såsom er Fader i himlen är fullkomlig.” (Matt 5:48)

Kärleksbudet fodrar att vi vore fullkomliga om vi kunde uppfylla det. Om vi uppfyllde kärleksbudet, så skulle vi lyda hela Guds lag.

Men Skriften lär att ingen är fullkomlig. Gud vill att vi skall leva ett helt rent och kärleksfullt liv. När vi inser att vi inte kan det, så inser vi att ingen av oss uppfyller Guds lag.

Det var därför Kristus kom. Eftersom vi var svaga måste Kristus uppfylla lagen och ta lagens straff i sin egen kropp på korset. Skriften säger:

Det som var omöjligt för lagen, svag som den var genom den syndiga naturen, det gjorde Gud genom att sända sin egen Son som syndoffer, han som till det yttre var lik en syndig människa, och i hans kropp fördömde Gud synden.” (Rom. 8: 3)

Lagen fördömer oss inte längre eftersom den dömde Kristus på korset, i vårt ställe. I honom har vi förlåtelse. Och genom Kristus kan vi lära oss att älska våra medmänniskor som han älskat oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar