torsdag 14 april 2011

En kärlek som är svår att förstå


”Älska era ovänner och be för dem som förföljer er. Då är ni er himmelske Faders barn. Han låter sin sol gå upp över onda och goda och låter det regna över rättfärdiga och orättfärdiga.”
(Matt 5: 44)
Om vi tänker:

Jag kan bara inte med den mannen!”

Då ska vi komma ihåg:

Gud har älskat oss. Ja, han älskade oss så mycket att han sände sin enfödde Son, lät honom dö på korset, för att ta vår synd, vår skuld och försona oss med Gud. Gud älskade oss så mycket att han förlät oss våra synder när han lade dem på Kristus.

Vi är alla födda i synd, födda med våra hjärtan vända ifrån Gud, födda som fiender till Gud. Av naturen älskar vi inte Gud, utan hatar honom.

Men Gud älskade oss i alla fall.

Skriften säger:


Medan vi ännu var svaga dog Kristus i ogudaktigas ställe, när tiden var inne… Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog i vårt ställe, medan vi ännu var syndare. När vi nu står som rättfärdiga genom hans blod, hur mycket säkrare skall vi då inte genom honom bli frälsta från vredesdomen. Ty om vi, medan vi var Guds fiender, blev försonade med Gud genom hans Sons död, hur mycket säkrare skall vi då inte bli frälsta genom hans liv, när vi nu är försonade.” (Rom. 5:6, 8-10)

En sådan kärlek hyste Gud till oss. Gud älskar sina ovänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar