söndag 23 januari 2011

Varför alla kristna behöver församlingen

Gud gestaltar hur vi borde vara med sin förutsättningslösa kärlek. Vi borde älska förutsättningslöst och förbehållslöst.

Bibeln berättar om hur vi ska vara, inte bara som individer, hur vi personligen ska bete oss i vår vardag.

Det är också så vi ska vara som församling. Församlingen är inte platsen där bara perfekta ryms. Det är precis tvärtom. Om man är perfekt, då behöver man ingen församling. Då kan man göra sig kvitt församlingen som man byter skjorta. Församlingen är nämligen skaran av syndare som behöver Guds nåd i Kristus Jesus. Församlingen är inte skaran av människor som lyckats, utan människor som behöver nåd och förlåtelse, som behöver växa i tro, hopp och kärlek.

Det är inte så att vi kvalificerar oss genom att ständigt misslyckas med vårt kristna liv. Men när vi känner att vi misslyckas, när vi gör fel, när vår tro inte är så stark, när vi
syndar, då behöver vi en kristen broder eller syster att tala med, någon som kan förmana oss, någon som kan trösta.

Vi ska inte vända oss från församlingen när det är jobbigt, när vi inte har lika stark tro som vi tror de andra har. Det är då vi behöver församlingen som mest.

Framförallt behöver vi budskapet om Guds nåd som mest då. Vi behöver höra om en Gud som älskat oss och älskar oss, så mycket att han offrar sin enfödde Son för oss. Vi behöver ta emot hans kropp och blod i nattvarden, vi behöver tillsägelsen av syndernas förlåtelse i avlösningen.


När vi möter Guds förbehållslösa kärlek i Kristus så föds en kärlek i oss så att vi ge utan att vänta något tillbaka.

1 kommentar:

  1. Frid

    Mycket bra skrivet.

    Tack för den viktiga uppmuntran och påminnelsen om en sanning som slinker undan i de bestyren.

    SvaraRadera