onsdag 12 januari 2011

Inget annat tecken än korset !

Vi behöver inga Andens tecken i hjärtat, några manifesterande tecken som retar vår nyfikenhet och våra sinnen, några förnuftets tecken som rättar in Gudsteorin i förnuftets hypotesbyggen.

"Detta släkte är ett ont släkte. Det begär ett tecken, men det skall inte få något annat än Jonas tecken." (Lukas 11:29)

Detta tecken är ett fasansfullt tecken för stoltheten. Det säger att vår synd var så allvarlig och svår att inget mer än Guds Sons eget blod krävdes för att sona vår synd. Våra tårar, våra ansträngningar, våra böner, våra gärningar räckte inte, inget mindre än det heliga och fullkomliga offret av Gudamänniskan Kristus var tillräckligt för att utsläckte den helige Gudens vrede över vår synd.

Detta tecken är ett underbart tecken för tron. Korset vittnar om en Gud som älskar, inte i ord eller gester, inte i poesi eller dikter, en Gud som älskar till döds, en Gud som blöder och lider korsfäst och törnekrönt, för att vinna en plats åt dig och mig i sitt eviga rike. Så mycket älskar vår Gud!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar