lördag 29 januari 2011

Besikta huset i tid !


”Regnet öste ner, störtfloden kom och vindarna blåste och slog mot det huset, och det föll samman, och dess fall var stort." (Matt.7: 27)

Somligas hus utsätts för prövning medan tid är. Det är människor som märker att man inte får någon verklig samvetsfrid av att bara göra så gott man kan. Det är människor som börjar ta Kristi ord på allvar och finner att hjärtat faktiskt är syndigt och att man inte håller måttet inför Gud. 

Med en sådan prövning kan man lättare finna klippan. Vissa av köttslighetens människor kanske också får en husbesiktning. De märker kanske genom Guds heliga lag att livet inte var menat att ägnas åt det egna jaget. Att vi faktiskt var skapade inte bara av Gud, utan också till Gud.

På den yttersta dagen kommer deras liv som är byggda på sand att sköljas bort. ”dess fall var stort”. Ja, bottenlöst, Säger den heliga Skrift. Detta är innebörden av att gå evigt förlorad.

Man kommer då att på den yttersta dagen upptäcka att det man egentligen ägnat sitt liv åt var totalt meningslöst och bortkastat. Man hade fått tiden här för att bygga på en fast grund, men man hade ägnat sig åt människoläror, människotankar, idéer och spekulationer. Man hade trott att det gick an att försöka klättra till himlen på egen hand. För sent upptäckte man att Kristus redan gjort allt. Att Kristus Jesus och ingen annan, eller ingenting annat, är Vägen, Sanningen och Livet.

Gud give att vi fick den erfarenheten redan här i livet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar