måndag 17 januari 2011

Här är mer än Jona


När Gud sände sitt trotsiga och olydiga redskap Jona till det hedniska Nineve. Vad hände då? Jo, de omvände sig i säck och aska som tecken på sin sinnesändring. Därför säger Kristus idag:

"Män från Nineve skall vid domen träda upp mot detta släkte och bli det till dom. Ty de omvände sig vid Jonas predikan. Och se, här är mer än Jona. "(Lukas 11: 32)

Kristus är mer än både Salomo och Jona. Ändå omvände sig inte judarna. Tvärtom blev de mer fientliga ju mer han predikade. Så är det också med predikan idag.

Vi har idag samma ljuvliga budskap som Kristus själv hade. Vi får ännu idag lyfta fram Jonatecknet. Vi berättar om Kristus som dog, blev begraven och uppstod för att ikläda oss Hans fullkomliga rättfärdighet och tvätta oss ren från allt det som skiljer oss från Gud.

Låt oss inte göra som judarna och hela den otroende världen som kräver mer och växer i otro. 

Låt oss i stillhet ta emot Jonatecknet: korsets och uppståndelsens tecken. Låt oss lyssna ödmjukt som drottningen av Söderlandet på Honom som är mer och visare än Salomo. Att ta emot visheten om frälsningen av nåd allena genom Kristus. 

Låt oss precis som Nineves invåndare ångra våra synder och tro predikan om Kristus när den kommer till oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar