söndag 17 oktober 2010

Money money money !

Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den ene och se ner på den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon.” (Matt. 6: 24)

Nu är det ju inte så, att det är bara ovanligt rika människor som har problem med vad de skall välja. Det är ju inte det materiella i sig själv som är problemet, utan fokuseringen på detta livet. Den rike bekymrar sig för de pengar han har och den fattige för de pengar han vill ha.

Skriften säger inte att pengar är rot till allt ont. Den säger:

kärlek till pengar är en rot till allt ont. I sitt begär efter pengar har somliga kommit bort från tron och vållat sig själva mycket lidande.” (1Tim 6:10)

Kristus säger idag:

”Se till att ni aktar er för allt slags girighet, ty en människas liv består inte i att hon har överflöd på ägodelar."

Vad består då livet i? Ja, låt oss göra klart att den här världen och vad den kan erbjuda aldrig kan göra en människa lycklig.

Den världsberömde filmproducenten och regissören Martin Scorsese säger: ”I vår kultur så tror jag betoningen finns på den värsta formen av materialism. Du tjänar pengar, du spenderar dem. Och sen? Det känns fortfarande underligt när du går och lägger dig. Du vaknar fortfarande upp. Du kallsvettas fortfarande när du tänker på döden och tomheten. Eller hur?”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar