lördag 1 februari 2014

Maria bevarade i sitt hjärta


Jesus hade många måsten i sitt liv, därför att han hade ett uppdrag, han säger att han måste ägna sig åt det som tillhör hans Fader (Luk 2: 49), han måste lida (Lukas 9:22) säger han senare, han måste uppresas på ett kors (Joh. 3: 14). Alla dessa måsten gav sig Guds Son helhjärtat åt för att du och jag misslyckades med våra måsten. Guds bud innehåller många ”du skall” och ”du skall icke”. Vi har brutit alla Guds bud i våra hjärtan och vissa av dem också i ord och handling. Men Jesus uppfyllde Guds vilja i vårt ställe. Därför äger vi förlåtelse genom honom.

När Jesus sagt: ”jag måste ägna mig åt det som tillhör min Fader?" så läser vi:

Men de förstod inte vad han sade till dem. Sedan följde han med dem ner till Nasaret, och han var alltid lydig mot dem. Hans mor bevarade allt detta i sitt hjärta.” (Lukas 2: 50, 51)

Detta är en oerhört vacker vers. Maria förstod inte allt som Jesus sade. Men hon bevarade det ändå i sitt hjärta.

Vi behöver inte förstå allt Gud säger till oss. Men att vi inte förstår allt betyder inte att vi ska skjuta det ifrån oss. Vi ska göra som Maria, bevara allt i hjärtat. Maria förstod en dag och på pingstdagen, efter Jesu uppståndelse och himmelsfärd, sitter hon som en av de trogna lärjungarna i övre salen i Jerusalem och väntar på Andens utgjutande (Apg. 1: 14).

Låt oss idag ta emot och bevara i våra hjärtan Ordet från Gud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar