tisdag 18 februari 2014

Hur Kristus vill att kristna ska på medmänniskan i evangelisation



Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom.” (Joh. 3:16, 17)
Vad  är evangelisation? Låt oss börja med att se på ordet ”skörd”.
Hur ser vi på icke-kristna människor runtomkring oss; på våra arbetsplatser, på stan, bland vänner och bekanta, i skolan, på bussen?


Ser vi dem som människor som oss själva, som bara har en annan åsikt, ser vi dem som folk som har en annan sanning, ser vi dem som förtappade själar som håller på att gå förlorade för evigt, tycker vi synd om dem och önskar att de kom på bättre tankar.
Kristus vill idag att vi ska dem som han ser dem: en skörd. En skörd är något som vajar på fälten och bara väntar på skördemännen, på dig och mig, att komma ut och föra in i ladan. En skörd är en möjlighet, en skörd är något ännu inte förverkligat, en skörd lyser hopp, en skörd vittnar om var Gud vill ha människor: hos sig. Ser vi på människor så? Eller är vi så förmätna att vi tror att vi tror att vi är den enda skörd Gud ville ha? Ser vi folk som ogräs, som grus och sten? Kristus ser dem inte så.


”han sade till sina lärjungar: "Skörden är stor”.
Låt oss se på människor med Kristi ögon. Människor runtomkring oss, på våra arbetsplatser, på stan, bland vänner och bekanta, i skolan, på bussen är en skörd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar