tisdag 9 juni 2015

Vad har Jesus att säga?

"[Jesus] sade: "Tiden är fullbordad och Guds rike är nu här. Omvänd er och tro evangelium!"

"Vad kommer han att säga?" oroade sig patienten när hon gick in på läkarens mottagning. "Vad kommer hon att säga?" undrade den unge mannen när han repeterade sitt frieri. Ibland kan ord bli så viktiga. Men inga är så viktiga som vår Frälsares ord: "omvänd er och tro evangelium" Vad Jesus har att säga kan summeras med fyra punkter.

  • Han säger åt oss att förstå att vi har syndat - fler gånger än vi kan räkna, på fler sätt än vi kan komma ihåg. 
  • Han säger åt oss att ångra att vi har syndat. Inte bara genom munnen med ordet "Förlåt" utan genom att böja huvudet i skam inför vår Helige Fader. 
  • Sedan säger han till oss att lita på hans fulla förlåtelse som täcker dessa synder. Att finna hos honom den förlåtelse vi behöver och friden att få stå inför vår kärleksfulle Fader igen. 
  • Och till sist, säger han åt oss att kämpa emot våra synder. Inte bara ta hans förlåtelse och gå iväg, utan att med hans kraft förbättra våra syndfulla liv. Det finns ingen gräns på Jesus budskap om omvändelse. 

Vad han har att säga går aldrig ur tiden utan är lika viktigt nu som för 2000 år sedan. Syndare som du och jag behöver höra åter och åter hans viktiga ord "Omvänd er och tro evangelium!"

Herre, öppna mina öron för att höra och mitt hjärta till att mottaga dina goda nyheter. Amen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar