fredag 5 juni 2015

Det händer verkligen under!

när vi ännu var döda genom våra överträdelser, ….. har (Gud) gjort oss levande tillsammans med Kristus. Av nåd är ni frälsta. Ef. 2:5

Bilarna körde fort när de kolliderade. Ljudet av krossat glas och metall var fruktansvärt. Säkert skulle ingen överleva. Ingen kunde överleva. Räddningsmanskapet var tvungna att använda räddningsredskap för att få ut förarna. Doktorn förberedde familjerna för det värsta. Offrens liv hängde på en skör tråd. Men genom under av under, genom ett mirakel överlevde de! Genom ett mirakel gick de så småningom ut från sjukhuset enbart med egna krafter. 


Det händer verkligen under. Du som är kristen är också ett under – ett under av Guds nåd. Du är ett under eftersom du tror på Jesus som din Frälsare från synden. 

Bibeln lär oss att vi är av naturen döda genom våra överträdelser och synder.Men vad betyder det egentligen? Det betyder att vi föddes utan att ha tro på Jesus. Vi föddes andligt döda, utan att ha något andligt liv i oss överhuvudtaget. Vi kände inte Gud, vi älskade inte Gud.  Andliga lik –det är vad vi var. För att göra saken ännu värre, vi kunde inte göra någonting själva för att ändra vårt hopplösa tillstånd. Inga räddningsredskap kunde dra oss ut ur vår andliga likkista. 

Hopplös ! Hjälplös ! Förlorad ! Dömd till helvetet! Men Gud
gjorde det omöjliga. Han andades andligt liv in i våra andligt dödliga kroppar och själar. "när vi ännu var döda genom våra överträdelser, ….. har (Gud) gjort oss levande tillsammans med Kristus." Ett under ! Fantastiskt! Gud använde kraften i sitt Ord för att göra undret.

För de flesta av oss kom Ordet i samband med Dopets vatten. För andra kan samma Ord ha delats med dem senare i livet. I vilket fall utförde Gud ett under. 

Varför dig? Varför mig ? Han valde oss inte på grund av något gott inom oss, utan bara på grund av Guds nåd. Som Paulus förklarar "Av nåd är ni frälsta" Nåd, ren nåd, är den oförtjänta Guds kärlek för skyldiga syndare som oss. Det händer verkligen under. Prisa Gud att du som är kristen, en gång död i synd, är ett levande under, nu levande i Kristus Jesus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar