tisdag 2 juni 2015

Livets träd

Och han bar själv sitt kors på väg ut till den plats som kallas Huvudskalleplatsen, på hebreiska Golgata. Där korsfäste de honom, och tillsammans med honom två andra, en på var sida och Jesus i mitten. Joh. 19:17, 18

I vår Frälsares förnedring ingick korsfästelse. För oss var Han villig att lida den värsta tortyren. Han hängdes på ett trä. I Edens lustgård fanns två speciella träd. Ett av dem var

trädet med kunskap om gott och ont. Det andra var livets träd. Adam och Eva var förbjudna att äta från trädet med kunskap om gott och ont.

Efter att de hade syndat genom att äta från det förbjudna trädet blev de bortkörda ur Lustgården så att de inte skulle äta av livets träd och leva för evigt. Däremot uppenbarades ett nytt livets träd: korset. Varje gång vi tar emot Kristi kropp och blod i den heliga nattvarden äter vi frukterna av detta livets träd. Frukten är motgiften mot synd, död och djävulens kraft. Den ger oss sannerligen evigt liv. Amen.

Bön:


Himmelske Fader, vår första far och mor syndade mot dig och vi har också syndat. Genom Din nåd hindrade du människan från att leva i synd i evighet. Du utsåg korset att bli vårt livets träd. Tack käre Gud för den här underbara gåvan. Gud låt oss blir styrkta i sann tro genom trädets frukt och lever i evighet i frid med Dig. Amen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar