torsdag 29 augusti 2013

Hur vi förblir i Kristus



Låt oss förbli i Kristus. Det låter kanske abstrakt, men det är inte abstrakt.

Jesus har uppstått ur graven, han har farit upp till himlen, och har från Faderns högra sida, sänt den helige Ande i sitt Ord, och genom detta Ord, Bibeln, är han närvarande hos oss.

Det är också så han förklarar förblivandet.

Ni är redan nu rena i kraft av det ord som jag har talat till er. Förbli i mig, så förblir jag i er… Om ni förblir i mig och mina ord förblir i er, så be om vad ni vill, och ni skall få det.” (Johannes 15:3)

Det är därför Gud gav oss vår Bibel, för att Kristus genom Ordet skall komma till våra hjärtan. Det är därför han gav oss församlingen, för att Kristus genom det förkunnade Ordet skulle förenas oss med oss.
 Han har gett oss nattvarden. Genom nattvarden blir vi ett med
honom, när vi får del av hans kropp och blod, som vi läser:

Välsignelsens bägare som vi välsignar, är den inte gemenskap med Kristi blod? Brödet som vi bryter, är det inte gemenskap med Kristi kropp? Eftersom det är ett bröd, är vi som är många en kropp, ty alla får vi vår del av detta enda bröd.” (1 Kor 10: 16-17)

Precis som saven strömmar genom stammen och ut i grenarna, så får församlingen genom det förkunnade Ordet och sakramenten, del av Kristus själv.

Vi behöver föreningen med den sanna Vinstocken, Kristus själv, dels för att vi själva behöver honom, vi behöver hans nåd och förlåtelse, hans rättfärdighet, men också dels för att andra behöver få del av de frukter som våra liv kan ge. Vår frukt, våra goda gärningar, våra kristna liv, är inte till för oss själva, utan för våra medmänniskor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar