lördag 3 augusti 2013

Är yttre skönhet viktig?



Guds apostel Paulus säger :

”Vi riktar inte blicken mot det synliga utan mot det osynliga. Ty det synliga är förgängligt, men det osynliga är evigt.” (2 Kor 4: 18)

Men ska man inte bry sig om jordiska ting; om vänner och familj, om arbete och jordisk glädje? Jo, visst ska man det. Frågan var: ”Vad har du och jag för mål med våra liv? Vad vi har för mål påverkar hur vi lever och hur vi möter motgångar och medgångar.”

Om vi har blicken mot det osynliga, mot det himmelska hemmet, gemenskapen med Gud, Jesus Kristus vår Frälsare, hur lever vi då?

Ja, då skötte vi våra arbeten troget, men det blev ingen katastrof att vi aldrig fick råd att köpa den där BMW:n eller Bahamassemestern. Vi har ju den bästa semestern kvar i himlen, en evig vila hos vår älskade Frälsare Jesus Kristus.

Vårt mål, vår blick är fästad på Kristus. Hebreerbrevets författare skriver om Moses:

I tron vägrade Mose som vuxen att låta sig kallas Faraos dotterson. Han valde att hellre bli illa behandlad tillsammans med Guds folk än att en kort tid leva i syndig njutning. Han räknade Kristi smälek som en större rikedom än Egyptens alla skatter, ty han hade sin blick riktad på lönen. Genom tron lämnade han Egypten utan att frukta för
kungens vrede. Därför att han liksom såg den Osynlige härdade han ut.” (Hebr 11: 24-27)

Om vårt mål är himlen, och den saliga gemenskapen med Frälsaren Kristus, då blir det inte en katastrof om vi inte förblev unga och vackra. Aposteln säger idag:

”Även om vår yttre människa bryts ner, förnyas vår inre människa dag för dag.” (2 Kor 4: 16)

 Människor idag sminkar över sina rynkor och köper sig ansiktslyftning, men Gud har en lyftning som betyder mer. Den andliga lyftningen. Förnyelsen av vår inre människa.

När vi lever nära evangelium i Ord och sakrament, så förädlar Gud vårt inre. Hur vi än ser ut på utsidan, så blir vi vackrare på insidan.

Aposteln säger :

Gud som sade: "Ljus skall lysa fram ur mörkret", han har låtit ljus lysa upp våra hjärtan, för att kunskapen om Guds härlighet, som strålar fram i Kristi ansikte, skall sprida sitt sken.
Men denna skatt har vi i lerkärl, för att den väldiga kraften skall vara Guds och inte komma från oss.” (2 Kor 4: 6-7)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar