torsdag 11 november 2010

En Gud som inte tillräknar överträdelse



Gud ”tillräknar [inte] överträdelse”, säger profeten Mika. Vad är en överträdelse? Det är uppror mot Gud, det är att gå vid sidan om Guds lag. Någon kanske säger att han eller hon inte varit öppet upprorisk mot Gud. Men halv lydnad är uppror. Gud har inte sagt att vi skall älska Gud av halva vårt hjärta, utan hela vårt hjärta. Och han har inte sagt att vi skall älska vår nästa  efter bästa förmåga, utan lika mycket som vi älskar oss själva.

Så vem har överträdelse? Det har vi alla. Men Gud ” inte tillräknar överträdelse”, därför att Kristus tillräknats den, när han dog på korset i vårt ställe.

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Du skriver: ” Gud har inte sagt att vi skall älska Gud av halva vårt hjärta, utan hela vårt hjärta. (..) , därför att Kristus tillräknats den, när han dog på korset i vårt ställe.”

    [Att skilja åt,] Det är viktigt att veta att den historiske första århundradets Ribi [det var hans titel] Yehoshua – Messias – från Nasaret var en människa som undervisade sina efterföljare att hålla direktiven i Torah [”Moseböckerna”] – Skaparens eviga och oföränderliga Instruktionsmanual för mänskligheten. Han blev korsfäst, men det förändrar inte att direktiven i Torah fortfarande gäller; och Skaparens krav att människan ska göra sitt bästa att hålla de direktiven. Det ingår enligt Devarim [”5:e Mosebok”] 6:4-9 i att älska Skaparen av hela sitt hjärta.
    Belägg på www.netzarim.co.il

    Att följa Messias undervisning – leder en in i att observera direktiven i Torah – och leder en in i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!

    Anders Branderud

    SvaraRadera