onsdag 20 juli 2011

Förundras över Guds obegripliga nåd och kärlek !

Gud kunde dömt en syndig värld efter Adams synd, men han gjorde det inte. Han hade av evighet bestämt att sända sin Son att dö för alla människors synder på korset och köpa hela människosläktet fri, att frikänna dem, att rättfärdigförklara dem i kraft av Kristi blod på korset. Inget hos människan motiverade honom. Inget utom hans kärlek och hans eget beslut.

Gud var inte skyldig att ge någon människa evangelium. Ändå låter han oss höra orden om att Kristus Guds Sons blod renar från all synd, att vi är friköpta genom honom, att vi har förlåtelse genom att han spikades på korset i vårt ställe.

Den som idag hör detta för första gången, eller med nya öron, har också han eller hon nåtts av Guds obegripliga nåd. Han lät dig inte höra det för att han är partisk, för att du förtjänade det, utan enligt sin egen vilja. Och genom sitt Ord verkar Hans helige Ande och drar och lockar dig att tro och förtrösta på att det Kristus har vunnit för alla, också är ditt eget. Kristus är din Frälsare! Tro det, lita på det, förtrösta på att Han tar emot dig sådan du är, genom Kristi kors!

Det bör fylla Guds eget folk, Kristi sanna Kyrka, Kristi lilla hjord, med en helig fruktan för Gud, att han av evighet inte bara skapat oss, utan också i sitt eget rådslut utvalt oss. Av evighet bestämde han att förvandla våra hårda, otacksamma och likgiltiga hjärtan till hjärtan som fruktar och älskar Gud.

1 kommentar:

  1. Gjorde han det..förvandlade våra kalla hjärtan...? Nej..han tog bort dom, och gav oss NYA i Jesus! Födda på nytt...nya skapelser, iklädda Jesu egen rättfärdighet!
    Prisad vare Herren! Det gamla ÄR borta..något NYTT har kommit 2 Kor 5:17

    SvaraRadera