lördag 11 september 2010

Om Gud verkligen ! !

Vi människor kan inte förstå Gud helt och fullt, här på jorden, därför att Han är totalt annorlunda, han är väsensskild från oss.

Människor jämför ofta sig själva med Gud, som om han vore en högre människa och säger: ”Om Gud verkligen älskar”, och så tänker man på vår kärlek, ”om Gud verkligen kan” och så tänker man på vår förmåga, ”om Gud verkligen vill”, och så tänker man på vår vilja.

Men aposteln säger:

”Hur outgrundliga är inte hans domar och hur outrannsakliga hans vägar.”

Gud säger genom profeten Jesaja:

Mina tankar är inte era tankar, och era vägar är inte mina vägar, säger HERREN. Nej, så mycket som himlen är högre än jorden, så mycket är mina vägar högre än era vägar och mina tankar högre än era tankar.” (Jes. 55:8, 9)

Det är inte en skrämmande tanke. Det är en trösterik tanke, när vi vet att Gud i sin outgrundlighet ändå är kärlek. Det är en tröst när det inte blev som vi tänkte, när livet inte blev som vi ville, när världen inte bjöd oss den lycka vi ville ha. Guds plan är annorlunda än vi tänkt ut, och den sker till Guds barns bästa, vad som än sker.

Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut.” (Rom. 8: 28)  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar