onsdag 1 september 2010

En orm av koppar


Nu ska vi inte tänka att Gud drabbar en människa som en blixt från en klar himmel, att man ska gå ut i öknen eller ut i skogen och vänta på att Guds Ande ska blåsa på en. Jesus förklarar i dagens till när Gud drabbar en människa:

Ingen har stigit upp till himlen utom han som kom ner från himlen, Människosonen som är i himlen. Och liksom Mose upphöjde ormen i öknen, så måste Människosonen bli upphöjd, för att var och en som tror på honom skall ha evigt liv.” (Joh 3:13 - 15)

Jesus hänvisar till vad som hände i 4:e Mosebok 21.  Israel vandrade genom öknen och Gud hade gett de en seger över kungen i Arad. Men när de gick genom Edom blev de otåliga och började klaga på Gud för att de inte var nöjda med maten. Gud sände därför giftiga ormar bland folket så att många dog. Men då vänder sig folket till Moses, bekänner att de syndat. Då sade Gud till Moses att sätta upp en orm av koppar på en påle. Om man blev ormbiten och såg på ormen, så fick man leva.

Jesus säger idag:

”liksom Mose upphöjde ormen i öknen, så måste Människosonen bli upphöjd, för att var och en som tror på honom skall ha evigt liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar