torsdag 2 september 2010

Hur läks syndens sår ?


”liksom Mose upphöjde ormen i öknen, så måste Människosonen bli upphöjd, för att var och en som tror på honom skall ha evigt liv.”

Hur tror ni det kändes för den som blivit ormbiten och fruktade för att dö av ormbettet, att se upp på kopparormen och få nytt liv tillbaka i kroppen? Det måste ha varit en stor glädje.

Jesus blev också upphängd på en påle, ett kors. När vi ser på honom, när vi tror att Jesus har dött för våra synder, när vi tror att han är offret för alla våra överträdelser, när vi tänker på han är Guds lamm som offras för världens synd, då äger vi evigt liv genom honom, vi blir frälsta.

Har syndens orm bitit oss? Ja, vi är alla ormbitna av våra felsteg, våra synder och överträdelser. Låt oss se på Jesus, han är frälsningen, han är förlåtelsen för allt, stort som smått!

Jesus säger:

liksom Mose upphöjde ormen i öknen, så måste Människosonen bli upphöjd, för att var och en som tror på honom skall ha evigt liv.” (14, 15)

Han uppmanar inte sig själv. Det är bara en beskrivning av det beslut Gud fattade förrän världens grund var lagd, att Människosonen måste dö. Gud kvittar inte synd. Ett offer måste erläggas för syndens brott, och även Nikodemus synder. Vi kunde inte betala priset, men Kristus betalade hela lösepenningen, hela köpesumman, hela skulden, med sitt eget blod, på korset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar