tisdag 27 december 2011

Vilken fred sjunger änglarna om?


"Och detta är tecknet: Ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba." Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud: "Ära vare Gud i höjden och frid på jorden, till människor hans välbehag." (Lukas 2:12-14)

Änglarna sjöng det som prästen varje söndag sjunger eller säger: ”Ära vare Gud i höjden och frid på jorden.”

Men det är väl inte fred på jorden? Det är ju krig här och var på jorden. Vad menas? Det är ju inte frid i alla människors hjärtan heller.

Om den frid vi söker är lugn och ro och en frihet från bekymmer, så missar vi vad för frid änglarna sjunger om.

Aposteln Paulus skriver:

Ty Gud beslöt att låta hela fullheten bo i honom och genom honom försona allt med sig, sedan han skapat frid i kraft av blodet på hans kors - frid genom honom både på jorden och i himlen. Också ni som en gång var främmande för Gud och genom ert sinnelag och genom era onda gärningar hans fiender, också er har han nu försonat med sig, när han i sin jordiska kropp led döden. Han vill låta er träda fram inför sig heliga, fläckfria och oförvitliga” (Kol. 1:19 - 22)

Vi människor är av naturen inte vänner med Gud, därför att synden skiljer oss från Gud. Men genom att Jesus dog på korset, så har Gud tagit bort det som skiljer oss från Gud, därför har vi frid med Gud.

2 kommentarer:

  1. Det är verkligen inte så många som är intresserade av den Gudomliga världen som är i antågande!
    I de religiösa leden som står utanför och inte får den sanna kunskapen och vägledningen från Gud, utan går sina egna vägar genom att följa ett mänskligt ledarskap i stället för att gå i Kristi fotspår. I alla dessa sammanhang blir människor vilseledda. Det går inte att lära känna den ende sanne Guden annat än att han själv drar uppriktiga sanningssökare till Jesus.
    Det har vi Jesu egna ord på att så är fallet! Joh.6:44.
    Människor är oändligt olika på många sätt 1 Tim.
    kapitel 2 t ex. I Bibeln finns sanningen men det är absolut ingen garanti för att lita på alla som menar sig tro på den. Nej, det krävs exakt kunskap om sanningen. Vilka kan få den då? Jo, de som ödmjukar sig inför den Högste, Allsmäktige Guden och villigt tar emot den vägledning HAN ger! På så sätt församlar Han människor till att bli en del av HANS FOLK, över hela jorden!
    Det är bara vi Jehovas vittnen som är övertygade om detta, hur kan det komma sig?
    Gud är en Ande och måste tillbes med ande och sanning. Joh.4:24.
    När och om Du ser denna kommentar vore det intressant att höra Ditt försvar!!!

    SvaraRadera
  2. Försvaret är att Jesus lovat att Hans församling inte skall övervinnas av dödsriket. Om man tror att församlingen är Jesu lärjungar och sedan försvinner för 1800 år för att sedan uppstå bland en lite grupp grundad på CT Russels förutsägelser (som samtliga slog fel), då måste man mena att jesus har fel, när han lovat at bevara sin församling. Kristendomen har aldrig dött u, inte ens i den romersk katolska kyrkan. Det har alltid funnits kristna som lärt rätt, även om det finns mycket förvirring. Församlingen är de på Jesus troende.

    SvaraRadera