torsdag 21 januari 2016

Ingenting är större än gemenskapen med Jesus Kristus!

Gud är trofast som har kallat er till gemenskap med sin Son Jesus Kristus, vår Herre. 1 Kor 1:9
Det finns ingenting större här i livet än att äga gemenskapen med Jesus Kristus. Ingenting. Inte pengar, inte karriär, inte mänsklig kärlek, inte popularitet, ingenting. Utanför gemenskapen med Kristus upplever vi skuld inför Gud, vi riskerar att gå förlorade för evigt, vi kommer alltid att känna en gnagande oro inför döden, vi vet överhuvudtaget inte varför vi är här på jorden, vilka vi är och varifrån vi kommer. Vi kommer kanske att förstå delvis vad som är rätt och fel, men vi kommer inte att känna en stark vilja att alltid göra det

som är rätt. Vi kommer kanske att uppleva kärlek från människor, men vi kommer inte att förstå att Gud älskar oss. Vi kanske kommer att känna gemenskap med andra människor, men när vi överges av andra människor så kommer vi att uppleva en total ensamhet. Ett Guds barn är aldrig riktigt ensam. Han vet att Han har Kristus vid sin sida alltid, även när han vandrar i dödsskuggans dal.
I gemenskapen med Gud så vet vi att vi har ett hemland i himlen vad som än händer. Därför att Jesus Kristus blev offrad på korset vet vi att vi har evigt liv genom tron på Honom. Även om vi kanske inte
tycker att döden är särskilt behaglig så vet vi om vi är i gemenskap med Gud att bortom döden finns bara ljus, liv och salighet. I gemenskapen med Gud har vi en vän som aldrig sviker när andra sviker, som älskar oss, när andra hatar oss, som leder oss rätt, när andra leder oss vilse, som ger oss kraften att lyda även när vi frestas att vika av från vägen.

Allt grundar sig på att Jesus Kristus kom till vår värld och lät sig födas som människa. Han kom hit för att leva det liv som vi misslyckades med att leva och dö den död som vi förtjänade. Han levde och dog i vårt ställe. Och därför att Jesus Kristus offrades för våra synders skull, därför att hans blod rann för våra synders skull på korset är vi förlåtna.

Bön
Herre, Gud. Alltför ofta värderar jag tillvaron här som mer värdefull än gemenskapen med dig. Förlåt mig när jag tappar perspektivet och påminn mig så att jag förstår och värderar hur oändligt stor gemenskapen med dig är. Amen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar