tisdag 19 januari 2016

Anden ger liv!

Det är Anden som ger liv, köttet är inte till någon nytta. De ord som jag har talat till er är Ande och liv. Joh. 6:63

Jesus förklarar att det är Anden som ger liv, köttet är till ingen nytta. Nej, den mänskliga, syndiga naturen kommer till korta. En del kanske tror att man kan komma fram till tron på Kristus genom att klura ut själv, eller hitta vackra drag hos kristendomen. Men Jesus förklarar: den syndiga naturen, köttet, är till ingen nytta. Skall det bli någon sann tro och omvändelse skall det komma till förtröstan på Kristus, att man förtröstar på att Hans dyrbara kropp och blod offrats på korset och har liv genom den tron, då måste Anden, Guds Ande övertyga.

Här stannar många i utläggningen. Det är Anden som ger liv. Det är Anden det hänger på, därför måste vi "komma i andlig hänryckning", "därför måste vi kämpa och bedja om Anden", "därför måste vi i stillhet vänta på att Anden faller", så att vi blir riktiga Guds barn.


Men läs färdigt vad Jesus, säger! Vart skall du gripa om Anden, vart skall du finna Jesus, livet och frälsningen? Jesus säger det till oss klart och tydligt: Det är Anden som ger liv, köttet är inte till någon nytta. De ord som jag har talat till er är Ande och liv. Anden och livet kommer till oss genom Ordet! Det är genom Ordet Anden gör oss levande!
 
Bön:

Käre Gud, himmelske Fader. Tack för att du har skänkt oss ditt heliga Ord, så att vi genom det får del av den helige Ande så och att vi genom Anden får lära känna Jesus Kristus vår Frälsare och genom tron på Honom får del av syndernas förlåtelse och får tillväxa i kärlek och lydnad. Amen

3 kommentarer:

 1. Mycket enkelt och bra beskrivet.

  SvaraRadera
 2. En fråga ? Vad menat du när du skriver: det är genom ordet Anden gör oss levande.?

  SvaraRadera
  Svar
  1. marcus. Det betyder att genom att läsa eller höra Guds Ord som evangeliet om Kristus kommer till oss och omskapar våra hjärtan. Rom 1: 16, 17.

   Radera