tisdag 14 oktober 2014

Vad det betyder för oss att Kristus dog för våra synder

Har Kristus dött för våra synder , dött i vårt ställe, dött istället för oss, offrats som ställföreträdare på korset, sonat för våra brott, betalat lösepenningen med sitt eget blod, då är det ju ingenting som skiljer oss längre från vår himmelske Fader!



Om ”Kristus dog för våra synder enligt Skrifterna”, så betyder det att alla våra synder är förlåtna, överstrukna, sonade. Då
kan vi frimodigt gå in i himlen! Vi behöver inte längre vara rädda för Gud, utan kan älska honom med fritt hjärta och komma till honom av glädje och tacka honom för att han gett oss sin enfödde son som ett fullkomligt försoningsoffer, tacka honom för hans nåd, hans kärlek och barmhärtighet!



Om ”Kristus dog för våra synder enligt Skrifterna” (1 Kor 15:3), så är vi inte längre i Guds ögon smutsiga och fyllda med skuld. Då är vi klädda i hans rättfärdighet skrud, då står vi med en ren vit klädnad inför Gud. Inte för att vi lyckats, inte för att vi klarat av det, inte för att vi kan, inte för att vi var lydiga, utan för att Kristus lyckades, för att Kristus var lydig under Guds heliga lag, för att Kristus utgjutit sitt blod på korset i vårt ställe. Vilken glädje, vilken lycka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar