söndag 10 november 2013

Vägarbetare på livets väg?

Ett av de farligaste områdena i trafiken är vägarbeten.  Mellan år 2003 och 2007 skedde 635 olyckor vid vägarbetsplatser i Sverige. 20 personer dog.

När jag idag talar om vägarbetare på den breda vägen till förtappelsen så syftar jag på människor som menar sig kunna bygga sin egen väg till Gud.

Den icke-kristna religionen bygger på den tanken. De säger alla att deras väg är en väg till himlen. Men det är falska skyltar. Vad vi gör räcker inte till för att nå fram till Gud. 

De här vägarna är inte bara dåliga, utan livsfarliga, fyllda med hål och kantigheter. Hur mycket vi än ber, offrar och lyder, så kan våra handlingar inte ta bort våra synder eller skapa ett bra förhållande till Gud. Också mycket som kallas kristet bygger på den här tanken. Det förkunnas i många kyrkor än snällhetsreligion. ”Om man bara gör så gott man kan, så ska väl Gud överse med bristerna.”

Skriften säger:

Vad kan vi nu säga att vår stamfader Abraham har vunnit genom gärningar? Om Abraham förklarades rättfärdig på grund av gärningar, då har han något att berömma sig av - men inte inför Gud. Ty vad säger Skriften? Abraham trodde Gud, och det räknades honom till rättfärdighet. Den som har gärningar att peka på får sin lön, inte av nåd utan som något han har förtjänat. Men den som utan att bygga på gärningar tror på honom som förklarar den ogudaktige rättfärdig, honom räknas hans tro till rättfärdighet. Därför prisar också David den människa salig, som Gud tillräknar rättfärdighet utan gärningar: Saliga är de, vilkas överträdelser är förlåtna och vilkas synder är överskylda. Salig är den man som Herren inte tillräknar synd.” (Rom 4: 1-8)

Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det, inte på grund av gärningar, för att ingen skall berömma sig.” (Ef 2: 8-9)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar