söndag 11 augusti 2013

Frid oberoende av våra känslor



Ty Gud beslöt att låta hela fullheten bo i honom och genom honom försona allt med sig, sedan han skapat frid i kraft av blodet på hans kors - frid genom honom både på jorden och i himlen. Också ni som en gång var främmande för Gud och genom ert sinnelag och genom era onda gärningar hans fiender, också er har han nu försonat med sig, när han i sin jordiska kropp led döden. Han vill låta er träda fram inför sig heliga, fläckfria och oförvitliga, om ni verkligen står fasta och väl grundade i tron och inte låter er rubbas från hoppet i det evangelium som ni har hört och som har predikats för allt fick höra skapat under himlen och som jag, Paulus, har blivit satt att tjäna.” (Kol. 1: 19-23)

Jesus har alltså renat oss från vår skuld genom blodet på korset. I honom är vi rättfärdiga. Och just därför, har vi frid med Gud, rent sakligt, rent objektivt. 

Alltså, även fast vi har synd, så är Gud inte vred på oss för syndens skull, därför att den redan är sonad på korset. Han ser på Jesus och sluter fred med oss för hans skull. Detta har hänt i historien. 

Rent faktiskt för ca 2000 år sedan när Jesus Guds Son dog och uppstått. Det har hänt helt oberoende av vad vi känner. Men när vi tror på honom. Då har vi del av detta Guds fredföredrag. Vi vet att han älskar oss och förlåtit oss för Jesu skull.

Vi kan då fortfarande uppleva ofrid, i världen, i våra känslor, men egentligen har vi ingen anledning till det. Jesus säger:

Detta har jag talat till er, för att ni skall ha frid i mig. I världen får ni lida, men var vid gott mod. Jag har övervunnit världen." (Joh 16: 33)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar